László Attila

Műfaj: Ének
Hivatalos oldal: Kattints ide

Bemutatkozás

Egy székelyföldi városban, Kézdivásárhelyen született. Már kiskorában is érdeklÅ‘dött a zene iránt, ezért szülei 9 éves korától zongorázni taníttatták. Egy alkalommal a helyi templomban Bach D-moll toccatáját adta elÅ‘ hallás után. A templom kántora ekkor figyelt fel rá, majd magánórákon tanítani kezdte. Ezután a fiú az egyházi kórusban zongorázott, orgonázott az ünnepek alkalmával.

Szívesen énekelt Zámbó Jimmy, Demjén Ferenc és Máté Péter dalokat is; elmondása szerint az Å‘ hangjukban volt valami különleges.

Ezután jelentkezett az Erdély Hangja című tehetségkutatóba, ahol a válogatókon át Máté Péter és Zámbó Jimmy dalaival jutott el a legjobb 24-ig, ám ekkor még a döntÅ‘be nem került be. Bár csalódás volt számára ez a megmérettetés, mégsem hagyott fel az énekléssel.

2011-ben Magyarországra jöttek a szüleivel a Csillag születik kedvéért, ahol a verseny meghozta számára a régen várt sikert, Å‘ lett 2011 „kiscsillaga”.

2012 tavaszán jelent meg elsÅ‘ albuma, az Ezer szív együtt dobban, melyen vadonatúj dalok, Dandó Zoltán, Krenyiczki Ervin és Závodi Gábor szerzeményei hallhatók.

Elismerései

2011 - a Csillag születik gyÅ‘ztese

2011 - Kézdivásárhely csillaga

2012 - Transylvanian Music Awards - Az év felfedezettje

2012 - Transylvanian Music Awards - Az év hangja (erdélyi kategória)

2013 - Transylvanian Music Awards - Az év férfi hangja (erdélyi kategória)

Cross-Art Music menedzsment


Közösségi média


Facebook

Üdvözlet FB népe! Ha első körben szeretnétek értesülni az újdonságainkról, előadóinkról, vagy csak szeretitek amit csinálunk, akkor lájkoljatok minket. Köszönjük!