Bon-Bon

Műfaj: Ének
Hivatalos oldal: Kattints ide

Bemutatkozás

Az együttes 1995 májusában alakult, tagjai Szolnoki Péter és Török Tamás a Bang Bang nevű formációban találkozott elÅ‘ször, majd a kilencvenes évek közepén létrehozták az egyik legigényesebb rockzenét játszó Bon-Bon együttest. ElsÅ‘ albumuk 1995-ben jelent meg, Kapaszkodj meg! címmel. Két évvel késÅ‘bb már a második album is a polcokon volt, a Csak a holnapnak élek, melynek elkészítésében Duba Gábor segített.

1997. június 30-án az Earth Wind & Fire elÅ‘zenekaraként mutatkoztak be a PetÅ‘fi Csarnok színpadán. Ezt követÅ‘en szinte évente jelentek meg lemezeik. 1998-ban Péter duettet énekelt Auth Csillával, a Féltelek a Color együttes I Fear for You című számának magyar átirata.

1999. november 12-én az Irigy Hónaljmirigy vendégeként 14 000 ember elÅ‘tt léptek fel a Budapest Sportcsarnokban, majd felkérték Å‘ket az Európa Expressz című mozifilm fÅ‘cím dalának megírására (Gengszter dal). Szeptember 20-án megjelent ötödik albumuk The Name Is Bon... Bon-Bon címmel. A Sexepilem című feldolgozás daluk az év slágere lett, és ezzel átvehették elsÅ‘ aranylemezüket.

2000. március 19-én telt házas lemezbemutató koncertet tartottak a PetÅ‘fi Csarnokban, melynek vendég művészei Auth Csilla, az Irigy Hónaljmirigy, és a United együttes voltak. Ugyanebben az évben megjelent hatodik albumuk, egy válogatáslemez IdÅ‘utazás (1995-2000) címmel és meghívták Å‘ket a Hannoveri Világkiállításra.

2001-ben New Yorkban léptek fel, megjelent hetedik albumuk, az Irány a légió!, Péter pedig fellépett Freddy Mercury emlékkoncertjén. 2002 januárjában Herendi Gábor, Valami Amerika című filmjéhez írtak fÅ‘címzenét. Az azonos című kislemezért megkapták a harmadik Aranylemezüket.

2003 tavaszán jelent meg nyolcadik lemezük, a 008. Részt vettek a Dalnokok Ligája című televíziós zenei játékban. Szeptember végén Ausztráliába utaztak koncertezni, az ott élÅ‘ magyarok meghívásának eleget téve, Péter pedig fellépett Cserháti Zsuzsa emlékére rendezett koncerten.

2004-ben megjelent a kilencedik albumuk Kapod, amit látsz! címmel. Május 28-án 10 éves jubileumi koncertet adtak a Műegyetem rakparton és egy felkérésre megírták a Keresed rég című drogellenes dalt.

2006. februárban fÅ‘címdalt írtak a Kútfejek című akció-vígjátékhoz. Dupla élvezet címmel kiadták a 10 éves jubileumi koncert dupla lemezüket, amin a 25 koncertdal mellett megtalálható a Kútfejek és a Futok a széllel című stúdió felvétel is.

2007-ben elkészítik a Valami Amerika angol nyelvű változatát „Some Kinda Amerika” címmel. Elkészült a tizenegyedik lemezük, az All in, ami pár hét alatt bearanyozódott!

2008-ban leforgatják a Varázsjel című daluk videoklipjét. Megjelenik a Bon-Bon Swing című album. Ezt egy nagy sikerű lemezbemutató koncert követi a Művészetek Palotájában, a Budapest Jazz Orchestra közreműködésével.

2009 A Bon-Bon tagjai Ivannal közösen elindítják az Összhang dalt amihez klipet forgatnak a Corvinus Quartett közreműködésével. A Fonogram díjátadón jelölik a Legjobb szórakoztató album kategóriában a Swing című lemezüket. Fellépnek a Csináljuk a fesztivált magyar filmzenei fordulójában 3 filmslágerükkel.

2010 Megjelenik a 15 éves jubileumukat ünneplÅ‘ Bon-Bon zenekar új lemeze Mindig úton címmel. Jubileumi koncert a Népligetben 2010.09.04-én a SzeptEmber Fest-en.


Közösségi média


Facebook

Üdvözlet FB népe! Ha első körben szeretnétek értesülni az újdonságainkról, előadóinkról, vagy csak szeretitek amit csinálunk, akkor lájkoljatok minket. Köszönjük!