Hooligans

Műfaj: Ének
Hivatalos oldal: Kattints ide

Bemutatkozás

Tagok:

  • Ördög Tibor “Csipa”– ének (1996–napjainkig)
  • Tóth Tibor– gitár (1996–napjainkig)
  • Kiss Endre “Endi” – dobok (1996–napjainkig)
  • Késmárki Zsolt – basszusgitár (2007–napjainkig)

1997-ben jelent meg elsÅ‘ albumuk Nem hall, nem lát, nem beszél címmel. Az albumból két kislemez készült az Az én paradicsom és az Aladdin című dalokból, melyekhez videoklipet is forgattak.

A második albumuk 1998-ban jelent meg Mesét, álmot, mámort címmel. Az albumról 3 kislemez készült a Meleg vonat, Münchausen és a Hárem című dalokból, melyek szintén forgattak klipeket.

A következÅ‘ albumuk elÅ‘tt az együttes megjelentetett két maxi-lemezt, 1999-ben Álomférfiak, 2000-ben Tartson örökké címmel.

2001-ben jelent meg a harmadik albumuk Kánaán címmel, melynek legnagyobb számai a Tartson örökké és a A vér nem válik vízzé lettek.

2003-ban jelent meg negyedik albumuk Szenzáció címmel. Három videoklip jelent meg az albumról a Királylány, a Játszom és a Legyen valami című dalokból, melyek egytÅ‘l egyig vezették a VIVA TV hivatalos slágerlistáját a VIVA Chart-ot.

2005-ben jelent meg az ötödik album Vírus címmel. Az album legsikeresebb kislemeze a Szabadon című dalból készült mely szintén vezette a VIVA Chart-ot, ezzel rekordot állítva fel, hisz a Hooligans az elsÅ‘ olyan zenekar, akinek zsinórban négy klipje is a VIVA Chart csúcsára állhatott.

2006-ban jelent meg az együttes hatodik albuma Bohémélet címmel. Az albumról 3 kislemez jelent meg a Félember a Hotel Mámor és a Rajtad múlt című dalokból.

2008-ban immár új basszusgitárossal jelent meg az együttes hetedik albuma Privát Mennyország címmel. Az albumról eddig két kislemez jelent meg az Eljátszott gyémánt és a Ringass el című dalokból.

2010-ben megjelent nyolcadik albumuk 8-szemközt címmel. Az albumon található az Illúzió című dal, amihez klip is készült.

2012. október 13-án megjelent a 2011. december 11-én a Papp László Budapest Sportarénában tartott 15. éves jubileumi nagy koncertrÅ‘l készült CD és DVD, a CD-n 17, a DVD-n 30 dal és 3 extra található.

2013. október elsején megjelent a zenekar új nagylemeze História címmel. A nagylemez elsÅ‘ kislemeze (Mindörökké) valamivel korábban, 2013. szeptember 11-én jelent meg. A nagylemezen 12 dal található. Alig több, mint 2 nap alatt elérte a platinalemez státuszt, majd 1 hét múlva már dupla platina lett az album. December 13-án a nagylemez már tripla platina. A lemezbemutató koncert december 27-én került megrendezésre a SYMA Csarnokban, ahol elÅ‘zenekarként fellépett a Best Of zenekar és a Republic zenekar, továbbá fellépett meglepetésvendégként Majka (Majoros Péter) és Curtis (Széki Attila) is. A lemezbemutató koncerten lehetett kapni elÅ‘ször a nagylemezt bakeliten. KésÅ‘bb a Harcra fel!, Mindörökké, Egyformán és Idegen című dalokhoz klip is készült.

2014. november 6-án megjelent a Társasjáték című lemez, ami már korábban megírt dalokat tartalmazott más énekesekkel, zenészekkel közösen elÅ‘adva, két dal kivételével, amik új dalok. A História lemezhez hasonlóan a Társasjáték című lemez is rövid idÅ‘n belül tripla platina lemez minÅ‘sítést ért el. December 14-én az együttes fellépett a Magyar Virtuózok kamara zenekarral a Budapest Kongresszusi Központban, a szimfonikus koncertnek nagy sikere volt.

2015. október 17-én az együttes a Barba Negra Music Clubban Budapesten tartotta a legelsÅ‘ Nem hall, nem lát, nem beszél c. albumuk bemutatóját, ezen az estén jelent meg remasterelve az album egy kislemez kíséretével amin 4 új dal található: Kellenek a hÅ‘sök!, Ébren várj, Szerelem a hátsó ülésen, Kaméleon. A koncert elÅ‘tt dedikálás is volt a clubban. A koncerten a zenekar elÅ‘adta a teljes Nem hall, nem lát, nem beszél albumot, 2 dalt az új kislemezrÅ‘l és még pár koncert kedvencet. December 26.-án az együttes a Budapesi Kongresszusi Központban tartott újból szimfónikus koncertet a Magyar Virtuózok kamarazenekarral. Ennek a koncertnek is nagy sikere volt.

Elismerések és díjak

2004 Bravo Otto-díj, Popcorn-díj. Fonogram díj – Az év dala, Fonogram díj - A legjobb hazai modern rock zenekar, VIVA Comet díj

2005 Jakab Líra díj, Fonogram díj – A kedvenc magyar rockbanda, Arany Nyíl díjátadón az év zenekarának járó díj, Fonogram díj - közönség díj

2007 VIVA Comet – A legjobb együttes

2009 Fonogram díj - A legjobb hazai modern rock zenekar (jelölés), Fonogram díj - Az év hazai dala (Eljátszott gyémánt) (jelölés), Fonogram díj - Az év hazai dala (Rajtad múlt) (jelölés), BRAVO OTTO - A legjobb magyar együttes (jelölés)

2010 BRAVO OTTO - Az év magyar együttese (jelölés)

2012 Szerencs Város Zenekara

2014 VIVA Comet - A Magyar Könnyűzenéért díj


Közösségi média


Facebook

Üdvözlet FB népe! Ha első körben szeretnétek értesülni az újdonságainkról, előadóinkról, vagy csak szeretitek amit csinálunk, akkor lájkoljatok minket. Köszönjük!