Vásáry André

Műfaj: Ének
Hivatalos oldal: Kattints ide

Bemutatkozás

Eddigi 17 éves pályafutása alatt három arany- és egy platina lemezt kapott albumaiért.

Bostonban képezte magát. Megnyerte a Miskolci Operaversenyt, döntÅ‘sként szerepelt a Római Nemzetközi Énekversenyen. A Vatikáni Televízió közvetítésén keresztül több mint 160 millió nézÅ‘ láthatta versenyprogramjának elÅ‘adását.

Hazai elismertsége nemcsak a koncerteken mutatkozik meg látványosan: szerepelt a Pesti Színházban, 2009–2012 között vendégművészként játszott Friedrich Schiller Ármány és szerelem című darabjában a Nemzeti Színházban, ahol Kossuth-díjas színművészekkel egy színpadon alakította különleges, kizárólag az Å‘ énekhangjára írt szerepét.

A komolyzene mellett nagy sikerű fellépéseket tudhat maga mögött a könnyedebb, crossover stílusban tartott koncertjeivel, valamint saját popdalaival kirándulást tett a könnyűzene világába is.

Az elmúlt években rendszeres vendége és elÅ‘adóművésze volt számos televíziós műsornak és más népszerű rendezvénynek, mint pl. a teljesség igénye nélkül: Teadélután, Kívánságkosár, Szerencseszombat, Fábry Show, Story Gála, Balatoni Nyár.

2010 novemberében jelent meg harmadik CD-je, egy különleges karácsonyi album, mely már az elsÅ‘ héten komolyzenei arany-, mára pedig platinalemez lett. Ez a világon az elsÅ‘ nagyzenekari kísérettel felvett karácsonyi összeállítás, melyet férfi szoprán énekes készített.

2012-ben hangversenyt adott a Budavári Hilton Hotel báltermében, a Kossuth-díjas Szenthelyi Miklós vezetésével és a Magyar Virtuózok Kamarazenekar közreműködésével, melyet a televízió is műsorára tűzött. Novemberben megjelent negyedik, egyben elsÅ‘ komolyzenei, lemeze Koncert címmel. 2012 decemberében nagy sikerű önálló koncertjén lépett fel a Kolozsvári Magyar Operában.

2014 novemberében jelent meg Mozijegy című ötödik lemeze, amely egy filmzenéket tartalmazó crossover album.

2015 szeptemberében vezetÅ‘ szólistája volt a világhírű Red Army Choir magyarországi turnéjának.


Közösségi média


Facebook

Üdvözlet FB népe! Ha első körben szeretnétek értesülni az újdonságainkról, előadóinkról, vagy csak szeretitek amit csinálunk, akkor lájkoljatok minket. Köszönjük!