Vastag Csaba

Műfaj: Ének
Hivatalos oldal: Kattints ide

Bemutatkozás

Fonogram-díjas magyar énekes. A Popdaráló és az X-Faktor cím? m?sorok révén vált országosan ismertté, de már elÅ‘tte is tevékenykedett színházi darabokban, musicalekben. A 2010-es X-Faktor gyÅ‘ztese.

2001 júniusában bemutatták a Hair című musicalt, amelyben Å‘ volt Aquarius megtestesítÅ‘je. Közel két évig volt oszlopos tagja a RapSzínHáz társulatának. A TV2-n futott Popdaráló című műsor egyik vokalistája volt.  Az X-Faktor után szerzÅ‘dést kapott a Magneoton lemezkiadótól. A legelsÅ‘ kislemeze április végén jelent meg Már tudom címmel. A dalhoz nem sokkal késÅ‘bb kiadta elsÅ‘ saját videoklipjét is. Nagylemezének felvételei nyár végén kezdÅ‘dtek el, majd november közepén megjelent elsÅ‘ stúdióalbuma. 2012 Å‘szén már saját zenekarával egy országszerte terjedÅ‘ turnéba kezdett. A turné neve "Gyere velem" volt.

2013 Novemberében elkészült második stúdióalbuma Conecto címen, ami már a megjelenése elÅ‘tt, az elÅ‘rendelések alapján aranylemez lett. Pár héten belül az album a platinaminÅ‘sítést is elérte. A Conecto több hétig vezette a MAHASZ Top 40 album-, DVD és válogatáslemez listáját.

Elismerések

Bravo Otto díj - Az év férfi elÅ‘adója (2011, 2014)

Transilvanian Music Awards - magyarországi elÅ‘adók "Év férfi hangja" (2012)

Transilvanian Music Awards - az év legjobb magyar videoklipje (Őrizd az álmod c. dal) (2012)

Fonogram díj - év dala (Őrizd az álmod c. dal) (2012)

Ballantine's - Fonogram Különdíj - az év énekese (2012)

Ballantine's - Fonogram Különdíj - az év énekese (2013)

Szenes Iván-díj (2015)


Közösségi média


Facebook

Üdvözlet FB népe! Ha első körben szeretnétek értesülni az újdonságainkról, előadóinkról, vagy csak szeretitek amit csinálunk, akkor lájkoljatok minket. Köszönjük!